Taavi Horila on valittu Seinäjoen vihreiden puheenjohtajaksi kaudelle 2023. Valinta tehtiin yhdistyksen syyskokouksessa lauantaina 19.11. Järjestelmäasiantuntijana media-alalla työskentelevä Horila on aiemmin toiminut Seinäjoen vihreiden varapuheenjohtajana. Ensi vuonna järjestettävät eduskuntavaalit sekä kesäkuun alussa Seinäjoella järjestettävä Vihreiden puoluekokous tuo heti haasteita uudelle puheenjohtajalle.

Haastava mutta mielenkiintoinen vuosi edessä Vihreille Seinäjoella. Olen innoissani tilaisuudesta johtaa paikallisjärjestöä tällaisessa tilanteessa. Eduskuntavaaleissa ja puoluekokouksessa voimme tuoda Vihreitä ja puolueen tavoitteita esiin Etelä-Pohjanmaalla sekä nostaa maakunnalle tärkeitä teemoja näkyväksi Vihreiden politiikassa, sanoo Horila.

Seinäjoen vihreiden tavoitteena on saada kattava edustus alueelta kevään eduskuntavaaleihin. Tällä hetkellä Seinäjoelta ehdokkaiksi on nimetty kaupunginvaltuutettu Laura Ala-Kokko sekä Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry:n puheenjohtaja Jami Haavisto.

Meillä on monipuolinen ja mielenkiintoinen lista jo nyt kasassa. Uskon että mahdollisuus saada läpi ensimmäinen vihreä kansanedustaja Vaasan vaalipiiristä on erittäin hyvä. Tavoitteenamme on vielä ainakin yksi seinäjokinen ehdokas lisää listalle, Horila kertoo.

Seinäjoen Vihreiden hallituksessa Horilan lisäksi jatkavat Laura Ala-Kokko, Laura Kivimäki, Mikko Muilu sekä Tuomas Ojajärvi. Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Aisha Benahmed ja Heidi Väliaho.