Kaupunginvaltuuston kokouksessa 21.2.2022 isoimpana asiana oli asema-alueen kehittämistä koskevien toimenpiteiden hyväksyminen. Hanke nytkähtää nyt kunnolla eteenpäin, sillä asia hyväksyttiin lopulta ilman äänestystä. Toivottavasti rakentaminen saadaan pian myös käytntiin. Vihreiden ryhmäpuheen piti valtuutettu Tuomas Ojajärvi. Ryhmäpuhe on luettavissa kokonaan alla.

Valtuuston käsittelyssä oli myös useita nuorisovaltuutettujen aloitteita, joista ainakin maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille on jo käynnistynyt. Myös aloitteet koskien toisen asteen opiskelijoiden pakollista lääkärintarkastusta, mielenterveystarkastuksen ottaminen osaksi kouluterveydenhuoltoa ja ryhmäkoon rajoittaminen 30 oppilaaseen Seinäjoen lukioissa olivat saaneet vastaukset ja toivottavasti tärkeät aiheet otetaan jatkossa huomioon tarkemmin Seinäjoella.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Tämä Seinäjoen aseman seudun kehittäminen on erittäin tärkeä projekti niin keskustan kuin koko kaupungin kehittämisen kannalta. Aallokon rakentamisella on iso merkitys lapsiperheiden palveluiden kannalta, kun kaikki palvelut voidaan hakea samasta osoitteesta. Rakennuskokonaisuus on tervetullut lisämagneetti keskustan elinvoiman parantamiseksi. Ihmisvirtaa tarvitaan, jotta keskustan liikkeet saavat asiakkaita liiketoiminnan ylläpitämiseen. Lisäksi Aallokosta tulee luonnollinen risteyskohta julkiselle liikenteelle ja uuden parkkihallin kautta myös yksityisautoilijoille, jotka asioivat kaupungilla tai matkustavat matkakeskuksen kautta maailmalle. Odotamme hankkeesta positiivista kierrettä koko keskusta-alueelle.

Tämän hankkeen alkamista onkin odotettu jo kauan ja nyt projekti on tärkeä saada viimein kunnolla käyntiin.
On myös tärkeää, että tämän hankkeen myötä saadaan viimein aloitettua kymmeniä vuosia odotettu alikulkutunneli Pohjan kaupunginosaan. Toivomme, että tunnelin valmistumista Pohjaan saakka ei tarvitse odottaa kovin montaa vuotta vaan voisimme ryhtyä rakentamaan kaupungin keskustaa myös radan pohjois/itäpuolelle. Eli Nurmoon puolelle.

On totta, että projektissa on ollut ongelmansa ja edelleen ajatuksia herättää etenkin kustannusten kasvu varsinkin parkkihallin osalta. Rakentamisen hinta on noussut koko ajan, eikä odottamisella varmastikaan ainakaan säästöjä saada aikaan. Seiparkin Mika Mäntykosken esitys kertoo, että parkkitilan rakentaminen tulee kuitenkin eteen, joten tämän investoinnin siirtäminen ei tässä vaiheessa ole järkevää.

Vaikka välillä vauhti voikin hirvittää, rohkeita tulevaisuuteen katsovia päätöksiä tarvitaan isossa kasvavassa kaupungissa.

Vihreä valtuustoryhmä hyväksyy nämä suunnitellut toimenpiteet asemanseudun kehittämiseksi.

Ei muuta kuin Kuokkaa maahan!