Tuomas Ojajärvi jätti valtuustoaloitteen Ruukintien ja Kivistöntien risteyksen liikennevalojen uusimisesta. Aloitteen allekirjoitti puolet valtuutetuista.

Aloite Ruukintien ja Kivistöntien risteyksen liikennevalojen uusimisesta

Ruukintien ja Kivistöntien risteyksessä sijaitsevissa liikennevaloissa on ollut viime vuosina huomattavia ongelmia. Tästä johtuen liikennevalot ovat suhteellisen usein vilkuttaneet keltaista.
Vuoden 2019 kesällä valot vaikuttivat olevan enemmän pois käytöstä kuin toiminnassa. Korjauksien jälkeen valot toimivat usein vain päivän, jonka jälkeen ongelma palasi nopeasti. Kesällä ongelma on ehkä pienempi, mutta etenkin kouluaikoina valojen toimimattomuus aiheuttaa isoja vaaratilanteita ja on aiheuttanut myös kolareita. Viimeksi 19.1.2020 risteyksessä tapahtui valojen toimimattomuuden johdosta kahden auton kolari.

Nyt tammikuussa valot ovat jälleen olleet pitkiä aikoja poissa käytöstä. Useat vanhemmat ovatkin aiheesta huolissaan lastensa koulumatkoista. Risteys myös ruuhkautuu etenkin Kivistöntien osalta työpaikkaliikenteen ollessa vilkkaimmillaan.

Valoristeys on erittäin vilkasliikenteinen ja on myös tärkein reitti Kivistön ala-asteelle sekä Yhteiskouluun. On selvää, että valojen käyttöikä on tullut tiensä päähän, jos niitä joudutaan jatkuvasti korjaamaan eikä korjaukset näytä enää edes auttavan. Tästä syystä valojen toimimattomuuteen pitäisi viimein tehdä isompia toimenpiteitä.

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunki tekee tarvittavat toimet kyseisten liikennevalojen uusimiseksi ja parantaa näin koululaisten kuin muidenkin tiellä liikkuvien liikenneturvallisuutta kyseisessä risteyksessä.